Kroonjuweel van Etten-Leur

Devotiekapellen

In Etten-Leur staan op verschillende plaatsen devotiekapellen (met kruisbeelden of Mariabeelden). We gaan die kapellen op deze pagina in beeld brengen. Ook proberen we de ontstaansgeschiedenis van deze devotie-uitingen te achterhalen. Waar mogelijk proberen we ook de aard van de devotie te duiden. Graag maken we gebruik van de kennis die u misschien heeft. Wilt u ons helpen of attenderen op iets wat we vergeten zijn, stuur ons dan via ons contactformulier uw opmerkingen. Indien gewenst nemen we contact met u op.

Bij de rotonde Concordialaan-Hoevenseweg staat een kruisbeeld in een stukje berm. Waarom staat dat kruisbeeld daar? Wie heeft dat kruisbeeld er neer gezet? Bij de kruising Haansberg-Sander staat een devotiekapelletje met een beeltenis van de heilige Maria. Ook hier kun je dezelfde vragen stellen als boven. Ook aan de Attenlakense weg staat een devotiekapelletje. Met wederom dezelfde vragen.

In dit onderdeel van de website gaan we proberen deze kapellen en uitingen van volksvroomheid te beschrijven en te verklaren waarom ze juist daar staan. Mocht u ons kunnen helpen schroom dan niet om even een mail te sturen naar heemkundekring Jan uten Houte. We gaan dan zonodig contact met u opnemen en, als het maar eventjes kan, de aangedragen informatie op deze site voor iedereen beschikbaar maken.

U kunt gebruik maken van onderstaand formulier. Bij “uw vraag” kunt u ook gewoon uw opmerkingen of aanvullingen kwijt. Vergeet niet aan te geven over welke kapel u het heeft.

 

Contact

Velden met een * zijn verplicht