Kroonjuweel van Etten-Leur

12 februari 2019 Aanvulling Religieus Erfgoed

De tentoonstelling Religieus Erfgoed loopt al weer enige tijd in de Lambertuskerk op de Markt te Etten-Leur. Vanuit het oude land- en tuinbouwmuseum komt nu een aanvulling op deze tentoonstelling.

 

Religieus Erfgoed Buiksmuseum in Lambertuskerk    

 

Vanaf woensdag 13 februari is de tentoonstelling ‘Religieus Erfgoed Etten-Leur’ uitgebreid met de religieuze objecten uit het Land- en Tuinbouwmuseum Buiks. Bijna alle objecten die zijn verzameld door Frans Buiks en enige relatie hebben met ons religieus erfgoed, zijn de komende weken tentoongesteld in de Lambertuskerk.  Waren er al onder andere  doopjurkjes van meer dan honderd jaar oud, huwelijksakten, bijzondere monstransen en de unieke altaarkast. Nu zijn er ook nog eens vele Mariabeelden en bijzondere prenten die te maken hebben met het religieuze leven. Ook zijn er bijzondere kruizen en beelden met een historische achtergrond en bijzonder verhaal. Zoals een kruisbeeld dat als achtergrond luciferbakjes heeft uit de tweede wereldoorlog.

De tentoonstelling is nog tot 1 maart elke woensdag, zaterdag en zondag geopend van 13.00 – 16.00 uur en is gratis te bezoeken.

Parkeren kan gratis op het voorterrein van de Lambertuskerk aan de Markt.

Meer informatie op www.janutenhoute.nl en www.hetwithof.nl