Kroonjuweel van Etten-Leur

20 maart 2017 Jan uten Houte neemt hetwithof.nl over

De website over het monumentale Withof in Etten-Leur krijgt een nieuwe beheerder. Heemkundekring Jan uten Houte neemt het digitale stokje van Woonstichting Etten-Leur (WEL) over.

Vijf jaar geleden initieerde WEL hetwithof.nl om ideeën voor de invulling van leegstaande delen in Het Withof op te halen én deze informatie te delen met Etten-Leur. Ook bood de site voldoende ruimte om de historische waarde van het terrein vast te leggen. Tijdelijk was het zelfs mogelijk om delen te huren voor speciale activiteiten of evenementen.

Fijne ontmoetingsplek
Alle ruimten kregen een bijzondere bestemming dankzij Amarant, het Thomashuis, de Herbergier en J&T Fitness. Zij hebben hun plaatsje hier gevonden. En dat geldt ook voor hun cliënten, bezoekers en leden. Als laatste kocht ICT-bedrijf IHomer in december 2016 de monumentale kloosterboerderij. En daarmee is het doel van WEL behaald: Het Withof is een fijne plek geworden, waar wonen, werken, zorg, educatie, cultuur en recreatie elkaar ontmoeten.

Website wisselt van eigenaar
Heemkundekring Jan uten Houte toonde belangstelling om de website over te nemen. Kim Bosman, communicatiemedewerker bij Woonstichting Etten-Leur is blij met de overdracht: “Vele jaren gaven wij met plezier invulling aan deze website. Het is fijn dat de Heemkundekring dit wil voortzetten. Dankzij hen blijft de historische waarde ook online bewaard en kunnen mensen nog steeds een digitaal kaarsje branden in de Lourdesgrot van Het Withof. Als ik de plannen zo hoor, gaan ze nog veel meer met de website ondernemen. Ik blijf het volgen en wens ze veel plezier en succes!”