Kroonjuweel van Etten-Leur

4 maart 2018 Voorjaarsuitstapje 2018 op 24 maart

Zoals elk jaar organiseerde Heemkundekring Jan uten Houte ook dit jaar weer een voorjaarsuitstapje. Dit jaar gingen we naar Bergen op Zoom. Zo dichtbij, maar daardoor ook vaak overgeslagen. Terwijl het een stad is met veel mooie historische gebouwen en bezienswaardigheden.Een verslag en foto's van deze geslaagde activiteit treft u hierbij aan

Heemkundekring Jan uten Houte

Voorjaarsuitstapje 24 maart 2018

Zaterdag 24 maart 2018 heeft de Heemkundekring Jan uten Houte haar "voorjaarsuitstapje" naar Bergen op Zoom gehouden. Na een voorspoedige busreis genoten we eerst van een bakske in de Bourgondiër aan de Grote Markt. Een markt waar de historie van afstraalt door de prachtige monumentale bouwwerken.

Onder leiding van gidsen van de Stichting Bezichtiging Monumenten werd een gedeelte van de binnenstad bezocht (de Gevangenpoort, de Gertrudiskerk, de Peperbus en de Synagoge). Hierbij bleek dat de stad een indrukwekkende historie kent en een prachtige binnenstad heeft. Niet voor niets werd deze enkele jaren geleden bekroond met titel ‘Beste binnenstad van Nederland’.

Na de lunch die vanwege het mooie weer op het terras aan de Grote Markt kon worden gebruikt, gingen we richting het Markiezenhof. Dit prachtige historische gebouw staat momenteel voor een groot gedeelte in de steigers vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het voegwerk. Maar binnen het gebouw merk je daar niets van en is het genieten van de heemkunde van deze plaats, in het bijzonder van de kermistentoonstelling. De dag werd afgesloten met een drankje in de kelder van La Pucelle.

Al met al kijken we met genoegen terug op een mooi voorjaarsuitstapje.